PROJEKTADATLAP

Nyalka Község Önkormányzata az „Óvoda fejlesztés Nyalka Községben” című TOP_PLUSZ-3.3.1-21-GM1-2022-00040 kódszámú „Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése” című és „TOP_PLUSZ-3.3.1-21” kódszámú felhívás alapján valósítja meg a nevezett projektet.

Pályázati konstrukció:  kódszámú „Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése” című és „TOP_PLUSZ-3.3.1-21”

Pályázat címe:Óvoda fejlesztés Nyalka Községben” című TOP_PLUSZ-3.3.1-21-GM1-2022-00040

Kedvezményezett neve: Nyalka Község Önkormányzata

Kedvezményezett címe: 9096 Nyalka, Kossuth Lajos út 54.

Konzorciumi partnerek: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Önkormányzat Hivatala

Elnyert támogatás: 21 999 996 forint

Támogatás intenzitása: 100%

Finanszírozó alap: Európai Unió társfinanszírozásával

A projekt célja:

Nyalka Község Önkormányzata célul tűzte ki, hogy továbbfejleszti a gyermekek számára a napközbeni elhelyezést biztosító óvodai intézmények által nyújtott szolgáltatások minőségét és fejleszti az infrastruktúrát. Ennek folyományaként a Pázmándfalui Napsugár Óvoda Nyalkai Tündérháza Tagóvodájában az épület belső felújítására kerül sor: az óvodai étkező és tálaló konyha járófelülete már megkopott, töredezett. A használatot és takarítást akadályozó tényező kiküszöbölésére új burkolatot kapnak a helyiségek, a falfelületek pedig újra lesznek festve. Külső fejlesztésként az óvodával szomszédos (összevont) telken térkőburkolatos út és parkolók kialakítása valósul meg. Az óvoda jelenleg nem rendelkezik mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóhellyel, ezért kialakításra kerül 1 db ilyen parkoló. További fejlesztési elemként az épülethez közel telepítésre kerül egy 6 állásos fém kerékpártároló is. Az óvodai neveléshez kapcsolódóan fejlesztő eszközök, sporteszközök, kerti bútorok, valamint IKT eszközök beszerzése valósulhat meg.

A fejlesztések eredményképp a nyalkai óvoda gyermekei szép, esztétikus környezetben étkezhetnek, továbbá használhatják a korszerű, jó minőségű fejlesztő eszközöket, játékokat. Ez jó hatással lehet fejlődésükre, esztétikai érzékükre. Az óvoda dolgozóira is pozitív hatással van, ha szép környezetben dolgozhatnak. Az óvoda megközelíthetősége is javul a parkolóhelyek és kerékpártárolók kialakításával.

A pályázat illeszkedik a felhívás céljaihoz: az Önkormányzat fejleszti az óvoda által nyújtott szolgáltatások minőségét. A megvalósuló tevékenységek célja, hogy az esélyegyenlőség elvét szem előtt tartva csökkentsék a hozzáférhetőség területi különbségeit, megteremtsék az egészséges környezet és a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeit, biztosítva legyen a minőségi szolgáltatásokhoz való hozzáférés.

Közreműködő szervezet: Magyar Államkincstár Győr-Moson-Sopron Vármegyei Igazgatósága

Kapcsolat: Balogh Ervin polgármester

Projekt zárása: 2025.08.31.